Välj rätt vin på restauranger

Mat är en otrolig kraft, och äts inte längre för att enbart mätta oss. Idag äter vi mat för att mätta våra sinnen. Vi äter maten lika mycket med ögonen och näsan som vi äter den med munnen. Mat är en ren upplevelse och god mat får oss att le och känna oss kompletta. Att äta på restauranger är idag mycket vanligare än förr. Restaurangbesök är socialt och en fin upplevelse som vi mer än gärna spenderar pengar på. Att äta på restauranger är en kombination av god mat och dricka.

Många gånger när man besöker restauranger får man sig en tankeställare, varför smakade vinet på restaurangen mycket bättre än när man själv bjuder på det? Beror det på kombinationen av maten och vinet som smakerna smakade annorlunda och bättre? Det är helt rätt. Hemligheten ligger nämligen i hur olika ingredienser i maten harmoniserar med olika druvor. Det finns restauranger som anordnar middagar med vinprovning till där man får lära sig vad det är man skall tänka på för att det vin man väljer skall harmonisera med sötman, syran, beskan, sältan och kryddigheten i den mat man planerar att äta till.

Restauranger har ofta ett brett utbud av viner

Restauranger och besök

Älskar man god mat och goda viner finns det många utmärkta restauranger som man kan besöka, speciellt i Stockholm. Nya krogar och koncept gör entré löpande och gamla restauranger bevara och putsar på charmen. Det finns restauranger för alla smaker, oavsett om man är kött eller fisk och skaldjursälskare. På senare år har smaker från Japan, Kina och Thailand haft stor påverkan på vår mat. Små sushirestauranger har idag blivit lika vanliga som pizzerior och går att finna i varje kvarter i storstäderna. En kväll ute på stan handlar idag lika mycket om bra och kvalitativ mat och dricka som att umgås och träffa vänner och familj. Mat och tod dryck förenar oss och får oss att komma varandra närmare.